Quinoabullar med spenat (9 st)
Näringsinnehåll 175 g/bulle Energi 371 kcal Fett 9,9 gram Protein 25,4 gram Kolhydrater 44,1 gram
|
100 g babyspenat
Havssalt och svartpeppar
1 tsk olivolja
2 dl naturell yoghurt
1 msk olivolja
2 dl vatten
25 g jäst
500 g quinoamjöl och lite till utbakningen
50 g skalade och osaltade pistagenötter
Skölj, rensa och torka spenaten. Viktigt att den är ren och torr!
Lägg den i en kastrull med lite salt, peppar och en tsk olivolja. Lägg spenaten i en sil när den har reducerat och samlat sig i botten av kastrullen, och krama ur det mesta av vattnet. Mixa spenaten med yoghurt, olivolja, blanda med jäst upplöst i 37-gradigt vatten. Sikta mjölet, tillsätt pistagenötter och rör runt ordentligt till en smidig deg. Lägg degklumpen i en skål, ställ den ljummet för att jäsa med en fuktig handduk i drygt en timme. Forma degen till nio bullar, lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och låt de efterjäsa med samma handduk över. Behöver inte vara fuktig denna gång. Ställ plåten i rumsvärme i en halvtimme. Grädda bullarna i 200 grader i 15 minuter.
www.iform.se
babyspenaten låter läskig haha, men ska väl inte säga något försen jag testat! Jag har hittat sjukt många roliga recept! ska testa allt nu till sommaren, när man har tid ;) <3