Aerobic Gymnastics!

Tänkte berätta lite för er vad Aerobic gymnastics är. Många tror att det är "tantaerobic" men det är helt fel! Det finns olika sorters aerobic. Bland annat motionsaerobic som just är "tantaerobic" men det finns även tävlingaerobic, och det är precis vad AeG är. AeG är en väldigt liten sport här i Sverige och lyder under Gymnastikförbundet. Man tränar hela kroppen. Det är väldigt mycket styrka, bland annat så finns det en svårighetsfamilj som innehåller pressar, det är när man lyfter hela kroppen på bara händerna, antingen på två händer eller även bara en hand. De andra svårighetsfamiljerna är smidighet, push up (armhävningar) och även hopp.

Hur tävlar man då i AeG?
Jo, man gör ett program till musik, som då ska innehålla grundsteg och svårigheter. Det finns olika regler för hur programmet får vara utformat beroende på vilken åldersgrupp man är i. Tävlingskläder är vita skor, strumpbyxor, vita strumpor och dräkt (baddräktsliknande). Håret måste vara stramt uppsatt, inget löst hår överhuvudtaget. Reglerna är ganska stränga, men gillar man att utöva sporten, så får man blunda för reglerna!:) Programmet utförs på ett golv som är 7*7 meter, med domarna bara en meter från golvet mitt framför sig! I början var det väldigt pinsamt att stå där ute på golvet, men man lär sig att "blunda" för dem också.

Du kan tävla individuellt, vilket menas med att du står helt ensam ute på golvet. Om man inte riktigt vill det, så kan man både tävla i par, trio eller group. Om man ska tävla i par utomlands så måste det vara tjej och kille. Sverige har inget par som just tävlar utomlands, för där är ingen kille direkt som håller på med sporten här i Sverige. Det är synd, men så är det! Oftast blir killarna mycket duktigare än tjejerna, för dem har den enorma grundstyrkan som tjejer inte riktigt kan komma upp till!

En rolig och allsidig sport!:)

                                              

Killen på den tredje bilden var en av de tränare som jag tränade för i Italien! Han tränar gymnaster som är med på VM etc. Otroligt duktig! Det var helt fantastiskt att få träna för honom! Vilken kick det gav mig!:) En annan grej som var riktigt roligt det är att han kommer från Frankrike och bröt på franska!:)


Kommentarer
Postat av: Hanna

Vad jag saknar det!!!Vill tävla och vara vältränad igen!Vi tar igen allt på jullovet;P right?

2008-11-08 @ 23:06:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0