Periodens slut och början på en ny!

Denna dag har varit väldigt lugn! Första dagen på mer än en månad då jag har kunnat vakna på morgonen utan en väckarklocka som har ringt! Vilket har lett till att jag inte har haft någon kraft under dagen. Luften har gått ur mig! Så är det alltid efter en jobbig period i skolan. Just nu tänker jag inte längre mer än en dag framåt (men det är bara idag mina tankar inte räcker längre än så). Snart drar en ny period igång; prov, läxor, läxor, prov och så kryddar vi med något arbete som ska vara inlämnat! KUL!

Det är bara 2 år och ca 3-4 månader till studenten! Kämpa på!:D



P.S
Idag är det Maria som har namnsdag! Grattis HANNA som heter Maria i mellannamn!:D
D.S

                                                                                  
                                                                   Vilket härligt år trean måste vara.....!


Vilken vårdag!:D

Nu börjar solens strålar tränga igenom och värmen börjar fylla ens kropp! Vilken härlig känsla.
Jag och Hanna gick runt i stan idag och hade bestämt oss för att shoppa loss lite! Men summan av hela kardemumman blev ett par leggins för Hannas del och ingenting för mig! Inga kläder såg roliga ut, men men, hoppas det blir bättre lycka nästa gång!:)

Nu är det fredagskväll vilket innebär att det är lördag om ca 40 minuter. ÄNTLIGEN kan jag få sova ut. Har inte kunnat sova på ungefär en månad trots att jag haft lov, men då var det fullt upp!

Nästa vecka blir det träning och sund mat, vilket innebär färre onyttigheter och mer frukt!:) Det brukar gå hand i hand -träning och mat alltså!:)

Ha en skön kväll och en mysig lördagsmorgon i detta vårväder!
Godnatt!

FYRA DAGAR UTAN INTERNET!!!!!

Det har varit otroligt jobbigt! Har varit helt bortkopplad från omvärlden känns det som. Man e så otroligt beroende av internet idag utan att man egentligen tänker på att man är det! Men nu är det förhoppningsvis fixat efter att ha kört uteslutningsmetoden, sladd efter sladd. Bytade modem och nu fungerar det och har gjort i några timmar. SKÖÖNT! Datorteknikern kommer hit imorgon och ska fixa lite till så att det fungerar utmärkt!

För övrigt har det varit bra. Är extremt trött, har inte varit såhär trött på evigheter. Det är i och för sig inte så konstigt när lovet har varit väldigt intensivt och långa dagar i skolan! Men men, prov imorgon och då ska jag va pigg!:D

Ha en fortsatt skön kväll!:)

Nu är lilla jag ute på vägarna!:)

Övningskörningen har startat! Idag var andra gången jag var ute på vägar och körde, igår var första gången så det är inte så länge sen.:) Måste säga att det gick väldigt bra. Visst är man osäker och får motorstopp, men det hör till! Lite stressigt blir det när man har tre bilar bakom sig i en korsning och ska starta i en liten sluttning! Det är inte det enklaste måste jag säga. Det roligaste är att jag håller hastigheterna. (Nu förstår jag när dem sägar att "bilen kör av sig själv" och att det är svårt att hålla hastigheten, för det är det verkligen. Har varit ute på 90-vägar men körde bara i 85!:P Far var ganska nervös tror jag, han sa: "sänk hastigheten lite är du snäll".:D Har även kört i mörker idag, och jag tycker inte att det är så stor skillnad, det handlar ju bara om att följa vägen och hålla sig på sin sida av körbanan!:)

En annan rolig sväng var vid Mossby, jag missade tydligen att bromsa, så jag svängde i 50 km/h!:P Jag tyckte inte att det var så farligt, men det var det visst!:D Så kan det gå när jag är ute på vägarna!:)

Nu har jag klarat detta också (en början ivarjefall). Överlag gick det riktigt bra! Jag är nöjd med min körning denna helg!:) Det kunde ju gått värre!:P

"Ingenting är omöjligt"
Så är det ju för mig!:)

Ha en skön söndagskväll!:) 

                                                                          
           

Hejsan allihopa!

Idag är det onsdag, halva skolveckan är genomliden!:) Några fler saker på min "måste-göra-lista" kan strykas! UNDERBART! Två dagar till se är det lov! Vilket skall bli väldigt skönt, men....

... lovet är redan uppbokat med allt vad man måste göra! Sånt är livet! Det finns nog inget annat och göra mer än att bita ihop!




Jag kan förstå hur denna "lilla" isbjörn känner sig!

Ha en bra dag imorgon!

Vilken underbar träning!:D

Det var längesen det kändes så bra!:) Kom ner i min spagat igen efter några månaders uppehåll. Även hoppen gick lysande tyckte jag. Den kicken man får när man klarar ett hopp får en till att klara så mycket mer! Man blir så glad så man kan göra det miljontals gånger!:D Det är näst intill obeskrivligt!:D

Nu är det dags för sängen! Är jättetrött efter en sådan lång och händelserik dag!:)

Godnatt!

Nu är det helg!:)

Denna vecka har varit hemsk! Bara plugg, plugg och åter plugg. När lektionerna avslutas så säger dem: "det är ingenting som säger att man inte kan ha lite hemarbeten!" Jag svarar (i mitt huvud): jo, där är alldeles för mycket som talar emot att ha hemarbeten. Dygnen har bara 24 timmar, och dem timmarna räcker tyvärr inte till som det ser ut nu, vilket innebär att jag inte kan trycka in mer! VARFÖR vaknar alla lärare samtidigt? Alla ska ha arbeten och prov inder samma veckor! Detta är mystiskt!:P

Men nu är det helg! Denna helg blir också en plugghelg! Kemi, svenska, matte står på schemat!

Bara en vecka kvar sedan är det lov! Helt underbart!



                                                              


Vilket liv!

Skola, skola, skola! Jag hatar det för tillfället. Har för mycket att göra, detta är inte realisktiskt. jag förstår inte hur det kan va en sådan skillnad på natur och samhäll. Vi på natur går till klockan 16:00 nästan varje dag och dessutom har skitmycket att göra hemma. En heltidstjänst i skolan och sedan en halvtidstjänst hemma på kvällen! Vi jobbar längre än vad dem gör som har ett jobb. Dem har dessutom regler som säger att dem max får jobba ett visst antal timmar, men har vi det? Svaret är NEJ, det har vi inte. Vi ska bara producera, producera och producera! När det gäller samhäll så slutar dem aldrig 16:00 endast en dag kanske, och dem börjar inte 8:00 särskilt ofta, sen har dem ändå inga läxor! Dem har dessutom långa håltimmar! Hur går detta ihop? Detta är sjukt! Så orättvist så det finns inte! Samhäll och natur ska vara likvärdiga när det gäller upplägg, det enda som skiljer de åt är ämnena! Samhäll har SO och språk, medan natur har NO och matte! Inget annat ska skilja. Språk och SO är inte enklare än vad NO och matte är!

Dessutom så inför politikerna att det ska bli svårare att kompletera efter gymnasiet bara för att det inte ska bli så orättvist inför högskolan. Detta innebär att man hela tiden måste prestera sitt bästa under gymnasiet och det finns ingen möjlighet att misslyckas för gjort är gjort, och det går inte att förändra. Jag anser, att ska man göra en sådan förändring så får man se över hur det är under dessa tre gymnasieåren, för det har politikerna fullständigt struntat i! Man kan inte ha så här mycket för man hnner inte fördjupa sig i ämnena, bli intresserad eller överhuvudtaget få det till att fastna i hjärnan!
 
Man kan inte införa beslut utan att tänka igenom ända in på djupet och alla vägar beslutet anknyter till!

Beslutet är jättbra, och visst så blir det mer rättvist, men upplägget under gymnasieåren måste förändras! DET ÄR ETT MÅSTE! Det fungerar inte i längden!


                                                              

RSS 2.0