En "explosion" bröt ut - allergisk reaktion!

Det var i fredagskväll jag kände av detta. Jag var röd och vit flammig på armarna och det kliade. Under förra året fick jag väldigt många allergiska reaktioner men läkarna kunde inte konstatera vad det var. Då kliade runt munnen, ögonen och bakom öronen. En gång svullande mina ögon något enormt. Förra sommaren (ungeför vid samma tid som nu) så åt jag en glass med madel och choklad och några timmar senare började det klia. De andra tillfällena hade jag nog inte ätit denna kambination, men det kan ju bero på stress också. I fredags åt vi en kolatårta där det var 20 % mandel i botten och kakaopulver. Jag tog receptfria allergitabletter direkt. Igår var vi på eftermiddagsfika här på Läget då vi satt ute. Jag satt i solen vilket var superskönt, men när jag kom hem var jag extremt röd och vit flammig på armarna igen och det kliade. Jag tar även blivit vädigt torr om läpparna på grund av antingen själva reaktionen av mandel och choklad eller så är det biverkningar av tabletterna.

Vissa allergoska reaktioner bara man får en gång, det behöver inte vara något återkommande. Dessutom är det ju så att allergi kan innefatta flera faktorer samtidigt, så det är svårt att kartlägga vad det beror på. Det kan vara att kroppen är nerkörd och så har man tex ätit mandel och kakaopulver i kombination och då får reaktion men är kroppen pigg och man äter samma kombination så kanske inget händer. Allergi är mystiskt!!!!!

Idag har jag inte låtit mina armar exoponerats av sol, får vila huden tills det har lagt sig. Är inte röd och vit flammig men det ser ut som att där finns några små utslag ändå, det kliar även i ansiktet. Men men, det är bara att vänta och se vad som händer!:D

                                                         
                                                                   Bild från google, sökord: Explosion

Jobb och spelmansstämma!

Jobbade idag mellan 10 och 13 för att lära mig kassan. Mamma hämtade mig och sedan körde vi alla ut till Smygehuk (Sveriges sydligaste udde) där det var spelmansstämma idag. Väldigt mycket folk gick omkring där ute och lyssnade på musiken som spelades. Mysigt väder är det också, solen värmer och vinden fläktar. Ett perfekt utflyktsväder.:)

Alla dessa politiska beslut!

Fick ett brev med posten idag. Om vi ska få skolmat till hösten så skall vi betala 1000 kronor per TERMIN, för mat som är sämre än kattmat. Nästan ingen av alla elever tycker skolmaten är ätbar. Väldigt få lärare äter av maten men kan ändå stå och säga att maten inte är så dålig! Varför äter de inte av den om de tycker att den är okej?! Istället köper de lunch av hotell & restaurangprogrammet, eller så tar de med sig egen mat och har både kyl och kök att förvara och värma sin mat. Vi elever får inte ens lov att äta i vissa korridorer. Hur ska vi kunna få i oss näring om vi inte får lov att äta någonstans på skolan mer än i "Caféet" där det knappt finns platser och dessutom kan man inte äta skolmaten på grund av att det både ser äckligt ut och smakar fruktansvärt hemskt?!

Om de ska införa detta så får de faktiskt ordna ett rum för oss elever att kunna äta egen matsäck och där skall då finnas en kyl och mikrovågsugn. Elevernas resultat kommer försämras kanske ännu mer, eftersom många inte kommer betala dessa 1000 kronor. I och för sig så har man ju inte ätit så mycket av den konserverade maten ändå, men lite har man ju lyckats få i sig bara för att man måste.

De får gärna ta betalt för skolmaten men då får de använda bättre varor, råvaror istället för konserverat och ha personal till att laga nyttig och hälsosam kost som går att äta!

Trelleborgs kommun satsar på Spjutspetsskolan (som är riktigt dåligt) de vill gå från mitten till toppen vilket innebär att de vill få sina elever till att nå höga betyg. Detta leder till att de missar de elever som kanske inte ens klarar av att nå upp till mitten, och hur bra är det? Är det inte bättre att hjälpa den halvan istället som har det svårt?!
Men för att återgå till maten så behövs ju bra mat för att orka prestera så som de vill denna satsning skall leda till, alltså få de höga betygen. Ingen klarar av att nå höga betyg och prestera på topp utan NÄRING!

Detta är en ekvation som inte går ihop. Det ska bli spännande och se när politikerna och övriga som är involverade i skolan inser detta problem.

Mina råd: Lägg ner Spjutspetssatsningen, det påverkar både lärare och elever negativt. Lärare har så mycket pappersarbete med att skicka in resultat med mera så de inte hinner hjälpa eleverna. Eleverna får inte den hjälp de behöver. De som inte når upp till mitten ger upp för de inte hänger med i den höga satsningen och de elever som ligger över mitten får samma frågor som den undre delen "Vad kan ni göra för att prestera bättre?". Jag får panik på sådana frågor, jag kan ju inte göra mer än vad jag redan gör.
Dessutom blir det en konkurrens mellan skolor och lärare, "vilken skola har högst betygsnitt?" och "vilken lärare är bäst?", detta gör att många ger ut "gratisbetyg" till höger och vänster så att skolan kan få ett högt betygsnitt. Detta hjälper inte eleverna, de får det bara väldigt jobbigt för fortsatta studier, både gymnasie och högskola.

Förbättra skolmaten
, så får ni piggare elever. Vi orkar då prestera för att få våra höga betyg och de som kämpar för att klara av kurserna lyckas med det. Eleverna tycker det blir roligare att lära eftersom de inte är lika trötta och utmattade, som i sin tur leder till att miljön på arbetsplatsen är perfekt för att ta in nya kunskaper. Lärarna tycker det blir roligare att lära ut eftersom eleverna är mer positiva och då kan de tillsammans nå toppresultat!

Allting hänger ihop, det gäller bara till att hitta rätt ände på den röda tråden innan man drar igång olika projekt!
Jag hoppas att politikerna och skolstyrelse inom kort finner den andra änden av tråden.
Det är inte ofta som resultatet blir bra när man börjar från slutet.


                                        
                                                                    Bild från google, sökord: skolmat

Är ni intresserade av en frågestund?:)

Jag har aldrig testat detta men har sett att många har det lite då och då, nämligen en frågestund!:D

Så fråga på!:) Svarar på seriösa frågor, det vill säga inte vilka frågor som helst.
Frågor inom rimliga gränser godkänner jag och därmed svarar på!!!!:D

                                                      
                                                    Bild tagen från google, sökord: frågetecken

En trött Mathilda!

Fick köpt en bikiniöverdel när jag var i stan. Den är brun i botten med en massa småblommor i olika färger på.
Vi fick även ordnat present till Mimmi.

Mamma har precis gjort en tårta till imorgon och sen ska hon och jag hjälpas åt med att plantera blommor där ute.:)

Som sagt så är jag super trött trots att jag sov till klockan tio imorse. Troligen är det vädret som gjort mig så trött!:)

Nu ska jag gå ner och fika lite!:)

Precis vaknat!

Min tanke igårkväll var att jag skulle stiga upp tidigt och ge mig ut och springa. Men den tanken avfärdade jag ganska snabbt imorse när jag vaknade vid sex-tiden. istället sov jag till tio och bestämde mig för att åka upp på gymmet imorgon.

Idag ska mamma och jag fixa present till Mimmi och bestämma vilken tårta vi ska göra till imorgon när vi ska fira Mimmi.
Det blir kanske även att jag sätter mig ute i trädgården och solar lite.:)


Att bränna sig är mindre skönt!

Mamma och jag var i stan i en timme idag. De få minuter jag var ute i solen när vi gick mellan affärerna hann jag bränna mig så att det både sved, kliade och var alldeles rött och lite svullet. Både på axlarna och ringningen av linnet. Jag bränner mig inte så lätt, men har varit ute och gått mycket dessa dagar så det har "värmts upp" då. Så fort jag kom hem fick jag ta på mig ett annat linne som skyddade bättre och en skjorta. Det kliar rejält för tillfället, men som tur är övergår det till en brun nyans redan imorgon, så vill man vara fin får man lida pin!:D

Fikade hos mormor efter vi varit i stan. Jordgubbstårta och andra kakor. :)
Om ungefär två och en halv timme så är det dags för fotboll. Missa inte det!:D

Idag är en ny dag med nya spännande upptäckter!!!:)

Vilket väder det är idag!:D Hade egentligen tänkt att gå ut och träna lite nu på morgonen, men det har hänt något med min högerhand så jag vill inte anstränga den för mycket med att hoppa hopprep!:) Det får vänta till imorgon eller så åker jag till gymmet då!:) Antingen är det en sena eller en nerv som sitter i kläm, försöker knäcka rätt det men det går inte. Kan inte riktigt stödja mig på den eller lyft tunga saker med den!:) MÄRKLIG hand!:D

Födelsedagspresenter skall fixas och mormor firas!:D
Ikväll är det dags för U21-EM Sverige-Serbien! Det skall jag inte missa. Förr var jag inte alls intresserad av fotboll eller bollsporter överhuvudtaget, men det är faktiskt ganska kul och spännande att titta på. Bara jag själv slipper spela så är fotboll helt okej!:D


                                            
                                                                     Bild hämtad från goggle, sökord: fotboll

En runda i stan!:)

Jag, Hanna och ebba åt glass/milkshake i parken. Solen värmde något enormt. Igår fick jag en "jättesnygg":P solbränna efter ett linne med breda axelband. Var bara ute och gick i två timmar men jag hann få rejält med färg på den tiden. Idag förstärktes det ju såklart!:D

Köpte et par piratbyxor i linne för bara 200 kronor. De är jättesköna och svala! Härligt nu när det börjar bli varmt!:D

Ikväll blir det att bara ta det lugnt! Jag behöver verkligen det efter ett tufft år med skolan!

Imorgon ska jag och mamma fixa lite födelsedagspresenter och fira mormor som fyller år. Om jag hinner ska jag kanske baka!:) I varjefall så ska jag och mamma baka någon tårta till torsdag då vi ska fira Mimmi!:)

ha en skön kväll om vi inte hörs mer idag!:)

                                                        
                                                                   Bild tagen från google, sökord:milkshake

Början på den andra veckan av sommarlovet!:D

Det är måndag, steg upp halv nio. Har precis varit ute och hoppat lite med mitt hopprep. Det är verkligen en effektiv träning måste jag säga. Både kondition, spänst och styrka och så tar det inte så många minuter. Jag hinner med ungefär 100 hopp på 50 sekunder. Så på bara fem minuter hinner man med mycket!:D

Vädret idag, det är väldig tryckande värme. Känns precis som om det ska bli åska. Vi får hoppas på att det bara är solen som mornar sig.

Lite senare tänkte jag cykla in till stan för att träffa några vänner. Läste i tidningen idag att det är den värsta REA-dagen idag så det kommer nog vara mycket folk i stan.

I eftermiddag tänkte jag göra lite fint i trädgården, det är skönt när det är fint väder!:)


                                                        

Stockholm till hösten!:D

Mamma kom någon dag innan skolavslutningen med ett kuvert till mig när vi satt och fikade och sa att det var både för all prestation med skolan och för att ha något roligt att se framemot. Jag öppnade kuvertet och blev helt överlycklig!:D Vi ska nämligen upp till Stockholm på höstlovet och se High School musical med Kevin Borg. Jag gillar verkligen Kevin, han är så charmig och otroligt duktig sångare och dansare. I musikalen medverkar även väldigt duktiga dansare och några har varit elitgymnaster. Det är dessutom så att jag aldrig har varit i Stockholm och det ska bli så himla kul att få komma dit. Vi hade tänkt åka upp den dagen jag fyller år som är en lördag och kanske åka hem på måndag natt så det blir en weekend där uppe. Det ska bli så himla mysigt, bara jag och mamma!:D

Vi ska se musikalen och även kolla på slottet och andra trevliga saker. Har ni några förslag på vad man kan upptäcka så får ni gärna skriva de till mig. :D

Detta är verkligen något som jag ser framemot. Det hade inte kunnat bli bättre. Hösten kommer inte bli så tung i skolan heller eftersom jag har detta framför mig!:D  

Jag älskar min mamma något enormt, inte bara för detta utan för allt hon gör för mig och så mycket som hon ställer upp för mig. Hon stöttar mig i alla lägen, tunga som roliga stunder. Vi hjälps åt med allt och pratar om allt med varandra. Vi är otroligt lika oavsett vad det gäller. Både till utseende och i sinnet. Vi tycker likadant om saker och ting och..... Ja, vi är lika oavsett vad det gäller!!!!!:D
Vi står varandra väldigt nära vilket jag är väldigt glad över!!!
Jag är så lyckligt lottad!!!!!!!!:) Helt underbart!!!!


                                     

En skön och lugn sommardag!

Vaknade halv tio imorse, då det blev frukost som vi åt till elva. Därefter gick jag, mamma, sessan och stefan en lång runda. Vädret var lite mystiskt. När vi skulle gå ut så var det väldigt mulet och kunde börja regna när som så jag tog en tjocktröja och en regnjacka med mig. Men sedan blev det väääldigt varmt. Så pendlade vädret hela tiden. Det blev lite midsommarmat när vi kom tillbaka. GOTT!!!:D Mamma och jag har precis varit ute i trädgården och gjort lite fint. Vi ska fortsätta imorgon. Det är mysigt när vi är ute och fixar tillsammans. Det blir så tråkigt för mamma att göra det själv så jag hjälper gärna till.

Ikväll blir det lite mys med mamma och sessan framför TV:n. Härligt härligt!:D

Ha en skön lördagskväll!:D

GLAD MIDSOMMAR!

Blev två timmars jobb idag med!:D Vi som jobbade fick var sin midsommarkrans att ha på oss och den fick jag även med mig hem. Trevligt!:D Har varit hos min mormor och morfar och fikat, de har 50 årig bröllopsdag idag. Klockan slår snart 16:00 då det är dags för fotboll, U21-EM Sverige-Italien.

Hörs senare!:D

Jobbat idag med!:D

Idag fick jag städa lite för det kom inte så många kunder. Det är kul att ha något att göra för då går tiden fort! Men allra bäst är att jag tjänar en massa pengar. Dessutom trivs jag väldigt bra. De jag jobbar med är mycket trevliga.
Imorgon ska jag kanske stå i kassan om det faller sig in. Kläder är roligt tycker jag så jobbet passar mig jättebra!:) Det är inte alla som får extrajobb i en klädesbutik.:)

Ha en skön kväll!

Besök denna tjejens blogg!

Hon har en vinnarskalle! Ger aldrig upp! Ingenting kan stoppa henne! Hon kommer lyckas! 
För bara någon dag sen hittade jag hennes blogg och blev helt faschinerad. Snacka om att pressa sig till max och verkligen gå in för att vinna OS-guld 2012.

Jag tycker ni ska besöka hennes blogg.

www.elitecyclist.blogg.se

Jag är hundra på att hon kommer nå sina mål med den inställningen som hon har! Helt otroligt!!!!


En lång dag på jobbet!:D

Har jobbat från klockan 10 till klockan 18. Nu är jag helt slut, både i huvudet och i ryggen. Har sprungit i trappor mellan tre våningar för att hänga tillbaka kläder som kunderna prövat. Jag jobbar alltså i en klädesbutik. Fick även lära mig kassan. Det fick bra de flesta gånger men jag råkade slå in att en kund skulle betala 30 000 kronor. Kunden tyckte det var lite dyrt. MÄRKLIGT!:P hihi!:P Var och åt lunch på Systrar och bönor. Fullkornssallad med pesto, kyckling, soltorkade tomater och fetaost! Mycket gott var det.

Nu ska jag gå ut med mamma och sessan (vår hund). Vi brukar gå ungefär fyra kilometer varje kväll.

Igår var vi några tjejer ute i Simlinge. Jag och Lisa cyklade dit. Vi trodde inte det var så långt som det var. Men som vanligt kändes det mycket kortare när vi var på väg hem. Det är alltid så, undrar vad som gör att det känns som evigheter när man är på väg bort, men det känns som två röda sekunder på hemvägen?!

Imorgon blir det mer jobb och lika så på fredag. Men på fredag är det bara mellan 10 och 13. Väldigt skönt att tjäna pengar så man kan göra en massa roliga saker!:D

Ha en skön sommarkväll!

Igår blev det träning och dalabadet!

Jag tränade aldrig själv igårkväll som egentligen var planerat. Mitt huvud dunkade så jag kände att det inte var någon idé. Istället åkte jag till Dalabadet med några vänner och satt och pratade.  Idag blir det städning av rum, därefter cykeltvätten som jag inte hann igår och sedan träffar jag nog Lisa och Hanna så får vi se vad vi tillbringar resten av dagen till.

Måste bara säga att det är helt underbart att ha loooov!!!! Ett välförtjänt lov!

Ha en skön dag, hoppas det blir varmare uppåt dagen!:D

Måndag, den första riktiga sommarlovsdagen!:D

Vaknade klockan sju för att vara på gymmet till klockan åtta. Det blev ett träningspass på ungefär en och en halv timme. Nu är jag hemma igen. Riktigt skönt att komma igång så tidigt på dagen. Ska städa mitt rum idag och gå en runda med mamma och sessan. Vid tre-tiden ska jag in till stan och vid fem ska jag och mimmi hålla i aerobicpass. Klockan sju är det dags att förbränna igen då aerobic skall genomföras för egen del!:D Ska även fixa min cykel (min årliga cykeltvätt) så kanske jag cyklar in till stan sen!:D


Ha en skön dag denna soliga måndag!:D

Första dagen på sommarlovet!

Dagen startade klockan 9 ungefär. Vid halv två åkte vi på vernisage i Skanörs hamn (konstutställning alltså). Vid fem tiden åkte jag ut till far där jag är nu (i Skateholm). Ska vara här till imorgonkväll, det blir lite övningskörning imorgon tror jag. Det är längesen nu på grund av alla prov i skolan.

Har precis varit ute en lång runda och gått längs havet. Det var faktiskt inte så kallt som jag trodde.

Imorgon blir det även lite plugg. Jag måste göra klart laborationsrapporten i kemi! Sjukt men sant! Inget att göra åt nu, bara att acceptera! 

Sov gott!

Stackars alla studenter!

Idag är det inget studentväder alls. Regn, kallt och storm. Det kan inte bli sämre väder. Trelleborg går ut idag. Vädret ser inte ut till att avta heller. Tänk alla de som har tält i trädgården. Många tält har redan blåst ner och vissa har varit tvugna att ordna lokal i sista minuten.

Det blir två studenter för mig idag! Trots vädret tycker jag ändå det ska bli kul med studenten och se all glädje.
Tyvärr åker vi inte in till skolan i och med det regnar, hade varit genomblöta och frusna isåfall!

Den 10e juni 2011 tar förmodligen vi studenten! Den dagen skall det INTE regna och blåsa!!!!!:)


                                                          

Nastja i Talang 2009!

Den rytmiska gymnasten Nastja i Talang 2009 gick inte vidare till final från sin semifinal, men juryn ville ge henne en chans till och hon blev därmed deras wildcard!!! Så himla kul både för tjejen men även för gymanstiken och framförallt den rytmiska!!

På fredag klockan 20:00 går finalen och en halv miljon står på spel.
Det finns många duktiga talanger men det hade varit häftigt om en rytmisk gymnast hade vunnit.
DET HADE VARIT RIKTIGT HÄFTIGT!!!!!:D
Hoppas hoppas att det kommer gå bra för Nastja!:D
                                                                                

Nu är jag hemma!:D

Sista riktiga skoldagen idag! Det var verkligen en riktig skoldag för oss, många klasser är lediga och har varit i  flera dagar, eller så har de endast haft en timmes lektion, men......

..... Vi hade lektion från 9:00 till 9:30 där vi endast fick reda på vårt biologibetyg, efter det hade jag hål till 13:50 då vi hade matte och slutade inte förrän klockan 16:00!

Nu ska jag skriva klart min laborationsrapport i kemi som ska lämnas in till midsommar. Ja, ni läste rätt. MIDSOMMAR, då vi har sommarlov. 


                                


RSS 2.0