Varför går dagarna långsamt, men veckorna fort?

När man sitter på lektionerna så börjar man räkna ner när det är mer än 1,5 timme kvar av den sista lektionen. Dem minuterna går såååååååååååååååå låååååååååångsamt! Imorgon börjar jag halv elva, väldigt härligt. Men å andra sidan så slutar jag inte förrän klockan fyra! Ska dessutom kanske ha ett läxförhör i samhällskunskap. Det roliga var, att när vi fick reda på läxan att vi skulle läsa två sidor i boken, så frågade jag honom efteråt om vi skulle ha förhör på det. Svaraet jag fick var: "Det kan jag inte säga för i så fall så blir det ju inte oförberett!" Fick jag svaret som jag var ute efter? Tror det va!:D Den meningen avslöjade allt!:P

Snart är vecka 48, år 2008 också avklarad! Hemskt vad tiden går fort! Det går bara fortare och fortare för varje år. Snart sitter man på ålderdomshemmet och blickar tillbaka på sitt liv! Nä, skämtar bara, men det går faktiskt läskigt fort. Det känns inte som det var så länge sedan jag satt och gjorde alla hemska nationella prov, men det var i våras ändå känns det som om att det var i förra veckan! I och för sig så är det något av det värsta jag har gjort; Skriva prov med feber och en dunderförkylning! Gör ALDRIG det! Resultatet blir skit och pannkaka! Alltså inte bra alls! Det positiva var att jag lärde mig något nytt, men det sköna var under den perioden att få stryka ytterligare en uppgift från "måste göra - listan"!


Klockan har blivit så mycket så att det har blivit tid för mig att bädda ner mig i min varma, mjuka och härliga säng! Hade velat ha all tid i världen och bara få sova och ta det lugnt! Jag har hört att det är hälsosamt med sömn, men även här finns tydligen små undantag (som i till exempel engelska - ett språk som endast är uppbyggt av undantag enligt mig. Hittar mönster i alla andra språk som jag läser/har läst, men har inte funnit mönstret i engelska efter ca 7,5 år. Men men, förhoppningsvis kommer jag att finna det någongång under min livstid, annars är det bara att acceptera det som det är och se glad ut, ämnet går ju bra ändå trots allt!)! :D Som sagt, lagom med sömn är bra, medans lite eller mycket sömn är inte bra! Som exempelvis utbud och efterfrågan; det bästa är en balans - då alla är nöjda!

Nä, nu är det verkligen dags för sängen. Känner att jag kan koppla ihop allt med skolan. Tur att det snart är lov så att jag kan få glömma den under några veckor! Behöver bli nollställd igen!:D:P hihi!:P:D

Godnatt allihopa!


Nu är denna tisdag slut!

Även jag är helt slut! I förmiddags satt jag på föreläsning, några killar från Lunds Tekniska Högskola var hos oss. Efter det fick vi information om vår inriktnig och valbara kurser som vi måste välja till åk 2 och 3 men detta ska vara bestämt innan den 15 december, alltså om ca två veckor och jag vet inte riktigt vad jag vill! Men men, det löser sig förhoppningsvis som allting annat har gjort!:) Tio minuter efter det fick vi ett oförberett prov i engelska! Det var ett ganska stort prov, men vi fick bara en timme på oss så jag var vääääldigt stressad. Dessutom mådde jag inte bra, och mår fortfarande inte prima.

Nu är det nog faktiskt dags att sova!
Orkar inte hålla ögonen öppna ikväll heller!

Godnatt och sovgott! 

En otroligt effektiv dag!

Denna måndag startade med ett prov i naturkunskap som faktiskt kändes ganska bra! Därefter fortsatte jag med vårt energiarbete eftersom det är redovisning på tisdag i nästa vecka och jag känner att vi har ganska mycket kvar att göra och vi har inte så mycket tid kvar i skolan, så det får väl bli lite hemarbete för min del. Under mattelektionen fick jag gjort två kapitel, fyra diagnoser och även lite repetition inför nationella. Tidigare har jag hoppat över uppgifter för att dem har varit ganska svåra, medan idag så hoppade jag över på grund av att de har varit för enkla!:D Det är en härlig känsla!

När jag väl kom hem började arbetet på riktigt! Då skrev jag en hel insändare till fredag i svenska och har även läst ut en roman på engelska till torsdag! Jag var så trött och det var ganska drygt så jag var tvungen att läsa högt för mig själv för att hålla mig vaken! När jag gick ner till vardagsrummet efter att jag läst ut boken frågade mamma vem jag hade pratat så mycket med, hon bara skrattade när jag berättade hur det var!:P:D Ni kan vara helt lugna, hjärnan har inte blivit överhettad ännu, idag var jag bara tvungen att hålla mig vaken efter en sådan lång dag, med så mycket arbete utfört!:D

Nu är det snart dags för kudden. Trots denna långa dag känner jag mig ändå ganska lugn! Hur jag nu kan göra det, vet jag inte! Men förmodligen har denna lugna känsla försvunnit till imorgon igen, så brukar det vara nämligen!

Godnatt och sovgott!

Solen tittar fram!

Snön har lagt sig som ett täcke på marken, inte så tjockt men det har i varje fall lagt sig och lyser vitt. Dessutom har solens strålar vågat titta fram. Det är så otroligt vackert! Man tror nästan inte att det är sant, från en dag till en annan! Helt fantastiskt! För min del idag blir det tyvärr att jag får sitta och plugga. Det gäller att jag är riktigt fokuserad för att jag ska få in all fakta i huvudet. Matte och språk är ju bara till att förstå, medan tex naturkunskap måste pressas in i hjärnan där minneskortet nästan redan är fullt. Men jag vet att det kommer att gå bra ändå!:)


Ha en mysig lördag i det fina vädret!


En ganska trevlig dag trots allt!

Kunde denna fredag blivit bättre? Nja, allting kan ju förbättras, ingenting är perfekt, men denna dagen har varit bra trots allt. Snön har anlänt! Jag älskar snö, sålänge jag slipper vara ute i blask och snöstorm när jag inte riktigt är beredd på att ta emot snön! Är jag på skidsemester eller bara är ute och går så är det inte fel med lite snö. Det är en underbar känsla att sitta inne o bara se snöflingorna falla också. En annan härlig känsla som jag fick idag var: " Vad roligt det hade varit att åka skidor igen!" Jag har åkt skidor tidigare. Första gången var i Sälen, året efter bar det av till Österrike och året därpå till Frankrike! När jag var mindre brydde jag mig inte så mycket om vad det var för svårighetsgrad på pisten som jag åkte. Min pappa sa till mig efteråt att det var svart pist som jag åkt som är den svåraste backen som finns, men jag åkte precis som om det var grön, alltså den minst branta backen. Det är viktigt att våga satsa för att komma framåt! Hade jag tvekat när jag stod där högst uppe på toppen i franska Alperna så hade det varit lite komplicerat att ta sig ner igen. Så våga satsa och tänk positivt! Det är jätteviktigt för att kunna lyckas. Så tro på er själva!

Denna fredag har även varit lite mindre rolig. Fick ytterligare uppgifter som skall "produceras" och som har deadline kommande vecka. Detta skakade runt min planering en hel del. Men samma gäller här, tror man inte på sig själv, intalar man inte sig själv att man kan, så är det omöjligt att lyckas. Det hjälper inte bara att andra tror på en, visst är det viktigt det också, men det är bara ett viktigt stöd, och det är inte så bara det, men för att lyckas måste man tro på sig själv! Oavsett vad man än ger sig in på, antingen det är skola eller träning så måste man tro på sig själv annars står tiden stilla eller går bakåt, men alla vill vi ju komma framåt för varje dag och nå högre mål!

Eget självförtroende + Andras stöd och förtroende = En lycklig framtid!



På väg mot den ljusa och glädjerika framtid som väntar tack vare mitt goda självförtroende! Jag vet att jag kommer att lyckas med det jag vill, det handlar bara om när jag gör det, inte om jag gör det!:D

Äntligen snart fredag!

Ja, vad härligt! Snart får jag lov att sova ut. Denna vecka har inte varit rolig och kommande kommer att bli minst lika tråkig. Jag har i varjefall fått avlagt två prov, en insändaranalys och en insändare som jag skulle skriva angående ämnesområdet rättskunskap. Det känns helt otroligt skönt att ha det avklarat! Helgen har jag verkligen längtat till även om det inte är så mycket att längta till eftersom jag måste plugga in naturkunskap, har nämligen prov på måndag! Men jag får i varjefall SOVA hur läääänge jag vill!:) Helt underbart! Nästa vecka blir också en del att få genomfört. Förutom provet så måste jag skriva en text i franska, tio sidor matte ungefär, även repetition inför nationella i matte, göra klart energiarbetet, det är dock i grupp men det är mycket jobb ändå för att få det bra!

Nu får jag nog gå o sova så att jag kan försöka vara vid medvetande imorgon! Har ju viktiga lektioner imorgon som man inte kan missa! Vissa klasser får vara lediga! VILKEN LYX! Dem är jag väldigt avundsjuk på! Jag tycker att vi är minst lika mycket värda att få vara lediga varje fredag! Hihi!:) Men men, har jag valt detta programmet så har jag ju ropat efter jobb, men ska jag vara helt ärlig trodde jag faktiskt att det var ett lite annorlunda upplägg på arbetsuppgifterna! Jag får se den ljusa framtiden som dessa tre år kommer att ge mig!:)

Ni får ha en härlig fredag alla ni som får vara lediga, men självklart alla ni övriga också som sitter och kämpar med mattetalen precis som jag, eller andra trevliga uppgifter som lärarna kan plocka fram till oss!

Godnatt och sov gott!

Varför all denna stress?

Stress leder aldrig till något bra! Man mår varken bra psykiskt eller kan prestera något bra, alltså mår man inte bra fysiskt heller. Ändå får man tre prov, en insändare som skall skrivas, en insändare som ska analyseras och ett brev i franska som också skall skrivas på bara en vecka! Utöver detta har man ett energiarbete som ska göras. Hur kul är detta? Det är inte bara vi elever som vill ha bra resultat utan det är ju faktiskt lärarna också! Det är ju ingen lärare som vill att ens elever ska få dåliga resultat. Men varför har man så mycket och göra på så kort tid? Om vi jämför med idrotten så finns det ju inget ishockeylag som spelar tre matcher i veckan dagarna efter varandra! Efter en prestation behöver faktiskt huvudet vila och det gäller även skolarbetet! Det är för mig en gåta varför man har så mycket att göra, man lär ju sig ändå ingenting. Dessutom ska det vara roligt att lära för att sakerna ska fastna på minneskortet, men det är en omöjlighet för tillfället, man bara gör allting utan att tänka.

Nu får jag fortsätta med mina studier, egentligen till ingen nytta överhuvudtaget mer än att få en säker framtid. Visst, det är väl aldrig fel, men kunskaperna fastnar inte så länge!:)

Ha en fortsatt härlig tisdagskväll!:)


Man kan verkligen kalla det en lång dag!!!!

Har precis anlänt hemma och klockan är runt 24. Som tur var så började vi inte skolan förrän halv 11 (som vi gör varannan fredag). direkt efter skolan då klockan slog 16:00 så gick vi med raska steg till alla våra underbara vänner som satt på "systrar & bönor". Där blev det faktiskt en kanelsnäcka!:) Dem är så otroligt goda!! Vi gick runt en stund i stan och kollade läget på alla nya grejor som kommit till affärerna, men hittade inte så mycket faktiskt, men det var otroligt trevligt ändå! Klockan var lite över halv sju då vi kom hem till Hanna för att äta snabbt och därefter ge oss iväg till Söderslättshallen för att heja på Antons lag i handboll! Dem vann och var väldigt duktiga! Så stort beröm och GRATTIS!!:D Själv är jag extremt dålig på just bollar och dess hantering, det är inte riktigt min grej, jag håller mig mer till sporter då jag ska hålla koll på enbart min egen kropp och inte behöva bry mig om andra! Vi drog med oss Anton hem till Hanna efter matchen. Där tittade vi på en film från aerobic gymnastics tävlingar och sedan utröstningen i Idol! Själv ville jag ju att Johan skulle ut, men man får vara glad för det lilla -  han hängde ju i varje fall löst!:)

Ha en fortsatt trevlig kväll! 


En lång vecka framför oss!

Tänk att det bara är måndag, jag som redan längtar till helgen! Det är alltid så oavsett vad det är för vecka, så är man ändå så fruktansvärt trött måndagkväll! Om man sedan räknar efter hur många timmars lektioner och plugg man har framför sig innan man får lov att sova ut igen, blir man totalt matt! Men men, bara att ta nya friska tag och försöka tänka positivt!

Det är stor skillnad mellan att plugga på våren som att plugga på hösten. På hösten så är det alldeles för mörkt och så blir man hängig för det, däremot så är det ju inget fint väder att längta till så det är ju positivt. Men det är nog även så att det inte finns så mycket lov att längta till under hösten som det finns på våren. På våren är det fint väder, solen skiner och flera underbara lov att ta det lugnt på och fördriva tiden precis som vi själva vill! Det är en härlig känsla!!

Några fler vår och sommarlängtare nu under denna mörka tiden? Fast i och för sig så är det ganska mysigt med vintern och hösten, bara man hade kunnat vara ledig, sitta i soffan med varm choklad och bara ta det lugnt! Den tiden skulle jag önska att jag hade! Men nä, bara plugg, plugg och åter plugg! Sånt är livet, bara att acceptera och försöka se den positiva framtiden allt detta plugg kommer att ge oss!

                                  
Mina underbara vänner gav mig ett djur som jag "liknade" och då valde dem uggla! Det kanske inte var så dumt trots allt, "Klok som en uggla" finns det ju ett ordspråk som heter! :)

Vilken härlig dag...

Dagen som startade var helt underbar! Solens strålar trängde igenom höstmolnen och gav oss ljus och värme. Den friska luften rensade min hjärna och sorterade all viktig information i olika mappar. Plötsligt slog vädret om och lite starkare vindpustar började dra i ytterkläderna. Solens strålar bytades ut när de tårfyllda molnen öppnade sig. Trots det så var det ändå otroligt härligt att vara ute och röra på sig! Tänk så bra man kan må! Det är faktiskt så (det har hänt mig några gånger) och det är att om man sitter inne och pluggar mattetal efter mattetel, så till slut blir det bara tvärstop. Ingenting fungerar. Tar man sig tiden att då gå ut en runda oavsett väder så när man väl sätter sig med näsan över böckerna igen så får man rätt på alla de uppgifter som inte hade blivit som man tänkt sig innan man gick ut! Detta innebär att vädret är väldigt organiserat och "smart". Det kan hjälpa oss levande varelser för att vi ska lyckas med vårt liv!

Oavsett väder så hjälper det oss enormt ändå!:)



Sommaren 2007 på Tjurkö i Blekinge skärgård! Friska fläktar på skärgårdsbåten mellan Karlskrona och den lilla mysiga ön!:)


Aerobic Gymnastics!

Tänkte berätta lite för er vad Aerobic gymnastics är. Många tror att det är "tantaerobic" men det är helt fel! Det finns olika sorters aerobic. Bland annat motionsaerobic som just är "tantaerobic" men det finns även tävlingaerobic, och det är precis vad AeG är. AeG är en väldigt liten sport här i Sverige och lyder under Gymnastikförbundet. Man tränar hela kroppen. Det är väldigt mycket styrka, bland annat så finns det en svårighetsfamilj som innehåller pressar, det är när man lyfter hela kroppen på bara händerna, antingen på två händer eller även bara en hand. De andra svårighetsfamiljerna är smidighet, push up (armhävningar) och även hopp.

Hur tävlar man då i AeG?
Jo, man gör ett program till musik, som då ska innehålla grundsteg och svårigheter. Det finns olika regler för hur programmet får vara utformat beroende på vilken åldersgrupp man är i. Tävlingskläder är vita skor, strumpbyxor, vita strumpor och dräkt (baddräktsliknande). Håret måste vara stramt uppsatt, inget löst hår överhuvudtaget. Reglerna är ganska stränga, men gillar man att utöva sporten, så får man blunda för reglerna!:) Programmet utförs på ett golv som är 7*7 meter, med domarna bara en meter från golvet mitt framför sig! I början var det väldigt pinsamt att stå där ute på golvet, men man lär sig att "blunda" för dem också.

Du kan tävla individuellt, vilket menas med att du står helt ensam ute på golvet. Om man inte riktigt vill det, så kan man både tävla i par, trio eller group. Om man ska tävla i par utomlands så måste det vara tjej och kille. Sverige har inget par som just tävlar utomlands, för där är ingen kille direkt som håller på med sporten här i Sverige. Det är synd, men så är det! Oftast blir killarna mycket duktigare än tjejerna, för dem har den enorma grundstyrkan som tjejer inte riktigt kan komma upp till!

En rolig och allsidig sport!:)

                                              

Killen på den tredje bilden var en av de tränare som jag tränade för i Italien! Han tränar gymnaster som är med på VM etc. Otroligt duktig! Det var helt fantastiskt att få träna för honom! Vilken kick det gav mig!:) En annan grej som var riktigt roligt det är att han kommer från Frankrike och bröt på franska!:)


En regnig dag!

Har varit hemma hela dagen! Var på väg till skolan men när jag gick till bussen kände jag att jag inte hade någon kraft eftersom jag är väldigt förkyld! Så, det blev att jag fick ta det lugnt idag istället! Men ibland behövs det också! Det är samma höga tempo vecka ut och vecka in och till slut klarar man inte av att stå emot envisa förkylningar! För en stund sen böjde jag huvudet upponer (varför jag nu gjorde det vet jag inte) men i varje fall så spände det i bihålorna så detta innebär att jag förmodligen har fått bihålsinflamation också!!! Varför ska det alltid bli så när man vill prestera sitt bästa i skolan eller i sin idrott?

För er som också sitter med rinnande näsa och irriterande hals så kan jag rekomendera att dricka antingen varmt citronvatten eller kamomilletee med honung i. Jag tycker inte det är gott men det hjälper faktiskt en hel del! Så testa och se om ni också känner någon skillnad!:)


                 

Regn, regn och åter regn! När det väl regnar så längtar vi efter solen och den värmen den ger oss, men när det sen är 30-35 grader varmt och vindstilla, då kan det vara ganska skönt med en svalkande regnskur! Vi människor är aldrig till 120% nöjda! :) 

Ha en härlig fredagkväll! 


Hejsan, välkomna in i min Värld!

Jag är en 16-årig glad tjej som gillar när det händer roliga saker i mitt liv, som dem flesta andra människor på Jorden! Studerar på naturvetenskaliga programmet, så jag vet vad jag kommer hitta på under dessa tre närmaste åren. Det är sällan som jag är sysslolös. För det mesta tar skolan all min tid, men på helger försöker jag träffa mina underbara vänner! Nu låter jag som en hösäck som inte vårdar min kropp och min hälsa, men tvärtom!:) Jag älskar att träna och röra på mig!
Tyvärr så tar skolan så enormt mycket tid, så jag hinner inte träna aerobic gymnastics och utvecklas inom det! År 2007 i maj eller juni var första året då jag var med på SM, därefter bar det av till England i september. Under Englandstävlingen var jag skadad (sträckte mig 2 veckor innan) och veckan innan blev jag bottenförkyld med feber och allt! Den veckan var jag hemma från skolan, men jag ville verkligen till England så jag åkte med ändå! Under hela resan mådde jag riktigt dåligt, dessutom var resan väldigt komplicerad, för vi kom lite fel, så det tog "några" timmar längre än beräknat. På tävlingsdagen så tryckte jag i mig några alvedon, gick ut på golvet och försökte köra mitt bästa! Inte bra alls, men vill man så vill man! :) I februari i år så var vi i Tyskland, det var riktigt roligt! Jag gjorde ett av mina bästa uppträdande någonsin och det gav bra resultat! Den gången gick jag vidare till final och fick köra ytterligare en gång till lite senare på dagen. totalt blev jag 10 av 15, låter kanske inte så bra, men konkurrensen utomlands är väldigt hög och Sverige har en bit kvar för att komma till toppen! Men det var extremt roligt ändå! Skadade mig igen som medförde att jag fick ställa in kommande tävling för att va helt återställd till SM. SM resultatet var inte alls bra, men det berodde på skada, och skola, för jag hade inte hunnit träna så mycket! Jag är en person med enormt höga krav på mig själv och vill hela tiden prestera mitt bästa (som troligen väldigt många vill) men problemet med mig är att jag aldrig är nöjd om det inte går exakt som jag förväntat mig! I somras var jag på träningsläger och tävling i Italien en vecka! En väldig rolig upplevelse! Något jag aldrig kommer glömma! När jag kom hem hade jag en sån otrolig kraft att få utvecklas och bli riktigt duktig!

men.... hösten kom och skolan drog igång! Jag vill ju ha en säker framtid och detta innebär ju att plugga hårt för att lyckas och mina krav förstås, dem säger ju att jag ska lyckas med höga betyg, annars är Mathilda inte nöjd! Detta och även ändrade träningstider har gjort att jag inte hinner träna! istället går jag på lite olika andra pass med mina kompisar när jag jag har tid, som då inte varar hela kvällen utan max en och en halv timme, tillskillnad från aerobicen som varar  tre timmar per pass! Det hinnar man inte när man går natur.

Under hela mitt liv har jag varit aktiv! Höll på med konståkning från det att jag var 4 år tills att jag fyllde 14 år! Något som också har satt starka minnen på näthinnan! Bland annat blomsterflicka på EM 2003 i Malmö! VILKEN UPPLEVELSE!!!:D

Detta var en kort beskrivning av mitt liv!:) Som sagt så är jag aktiv, positiv, målmedveten och mycket, mycket mer!!!!:D:P


Ha det så bra!


RSS 2.0