Mer än halva veckan har gått!

Imorgon är det torsdag och ytterligare en dag man får sluta tidigt. Vår mattelektion idag belv inställd så jag fick komma hem tidigt idag. SKÖNT! Det blev till att börja plugga in till nästa prov som är på måndag. Idag hade vi vårt biologiprov och det kändes ganska bra faktiskt. Han väldigt mycket att göra denna sista tiden. Varför ska lärarna vakna så sent!

Nu blir det att sova så man kan få lite krafter till dessa två dagar som är kvar denna veckan. Gud vad kul, längtar redan att få sitta på lektioner och sen göra allt när man kommer hem. (ironi)


Nu väntar en lång vecka!

Tyvärr har denna skolvecka hela fem skoldagar. Men om man tänker positivt så är det bara 15 skoldagar kvar för min del, det är en del som skall hinnas med innan. Ett biologiprov, ett svenskprov (litteraturhistoria), ett slutprov i kemi, en exkursionrapport i biologi, en svenskbok (teaterpjäs) som skall läsas.

Till sommaren blir det att bara ta det lugnt och ta varje dag som de kommer. Det blir första sommaren på flera år som jag inte har något inplanerat. Tidigare har det varit läger, både med träning, konfirmation och ledarutbildning.

Men jag kommer säkert lyckas fylla hela denna sommaren med en massa roligheter och spännande äventyr!:D

                                       

Det känns som om den skall smälla av!

RYGGEN!!!!
Sitter med smärtor i hela ryggen, det gör lite extra ont när jag andas, det kan även jämföras lite med kramp av något slag. Varje morgon när jag är ledig och kan sova länge så klarar jag inte det på grund av att det värker i hela ryggen. Däremot brukar jag inte ha några känningar på kvällarna. Förmodligen och förhoppningsvis är det bara som musklerna i ryggen är trötta. Har man suttit mycket en dag då kan det kännas i hela kroppen och just idag har det satt sig i ryggen.




Även när jag var vältränad hade jag ibland känningar i ryggen, och det tyder på att musklerna i ryggen blir trötta och med lite vila kan det gå över. Skulle inte det fungera är den bästa medicinen massage.

Jag har under hela mitt liv hållit på med sporter där jag fått snygg hållning, både i konståkning och balett men även aerobicen. Dessutom är jag lite svankig i mig själv, men det är bara snyggt tycker jag. Har man en bra hållning får man dessutom mindre problem senare i livet. Försök gå med rak rygg och säcka inte ihop, då kan ni må bra och vara utan smärtor och skador resten av livet.

Men tränar man mycket på hyfsat hög nivå, då får man acceptera att ha ont. Det finns ingen elitidrottare som inte har ont någonstans. Det är bara att bita ihop om man vill lyckas.

Det kan vara lite av den värken som sitter kvar som gör att min rygg är lite känslig fortfarande. Är glad över att jag har en hållning som jag både kan vara stolt över och dessutom ha stor användning för, annars hade min rygg smällt av för länge sen!

Sitter man ner mycket både när det gäller jobb och skola kan ryggen också bli trött. Det är viktigt att röra på sig emellanåt, vilket är ett stort misstag jag har gjort idag tyvärr. Det behöver man oavsett om man har en snygg hållning eller inte.

Satsa på snygg hållning! Du mår både bättre, det är snyggare och du bär upp kläder på ett helt annat sätt.
När jag har tid kommer jag lägga in lite tips på olika övningar man kan göra för att träna upp ryggen.

Ryggen är ett av våra viktigaste redskap, så ta väl hand om den och vårda den ömt!

Någon som kommenterat!

Någon har kommenterat mitt förra inlägg. Att säga att vi var taskiga kan man nog inte säga. O dessutom säga att vi inte ska kasta sten i glashuset när man sitter i det är nog också lite fel. Vi har inte gjort några videobloggar, vi förnedrar inte oss själva. Dessutom, om lägger man ut sådana videos så vill man att man ska skratta, annars gör man inte en sådan video och lägger ut den.

Vem som helst får lägga ut olika videobloggar, men man måste kunna acceptera att folk skrattar. Är man rädd för detta ska man inte lägga ut sådana videobloggar.

Vi alla är olika och tycker olika saker och har olika värderingar och det är det som gör varje människa unik!
Fortsätt att följa ert eget hjärta, lyssna inte på andra och bli inte påverkade av vad andra tycker.
Vi alla tycker olika, det är bara att acceptera!

Ha en fortsatt skön kväll!

Vilken härlig kväll!

Har träffat Mimmi och Hanna ikväll. Vi fick skattat åt allt mycket möjligt. Vissa saker var mer pinsamma än andra. Tänk att man kan skämmas för människor som man egentligen inte känner, man verkligen tycker synd om dem. Roligt hade vi i varjefall tack vare alla pinsamma videobloggar!:)

Ha en skön morgondag denna andra dag av det lilla lovet!

Quinoabullar med spenat (9 st)

        

Näringsinnehåll 175 g/bulle


Energi            371 kcal

Fett                9,9 gram

Protein           25,4 gram

Kolhydrater   44,1 gram

  

                 

100 g babyspenat

Havssalt och svartpeppar

1 tsk olivolja

2 dl naturell yoghurt

1 msk olivolja

2 dl vatten

25 g jäst

500 g quinoamjöl och lite till utbakningen

50 g skalade och osaltade pistagenötter


Skölj, rensa och torka spenaten. Viktigt att den är ren och torr!

Lägg den i en kastrull med lite salt, peppar och en tsk olivolja. Lägg spenaten i en sil när den har reducerat och samlat sig i botten av kastrullen, och krama ur det mesta av vattnet. Mixa spenaten med yoghurt, olivolja, blanda med jäst upplöst i 37-gradigt vatten. Sikta mjölet, tillsätt pistagenötter och rör runt ordentligt till en smidig deg. Lägg degklumpen i en skål, ställ den ljummet för att jäsa med en fuktig handduk i drygt en timme. Forma degen till nio bullar, lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och låt de efterjäsa med samma handduk över. Behöver inte vara fuktig denna gång. Ställ plåten i rumsvärme i en halvtimme. Grädda bullarna i 200 grader i 15 minuter.


www.iform.se


All lycka och tankar till Mimmi!:D

Jag vill önska lycka till till Mimmi som tävlar i Frankfurt nu till helgen i Aerobic Gymanstics. Mimmi är otroligt duktig, Hon blev  bland annat SM-mästarinna 2007 (som gav henne en plats i landslaget) och var inte långt ifrån 2008 och har även placerat sig bra på många tävlingar, både här hemma och utomlands!:D
Du klarar det med bravur!:D Slå alla med storm! 

VI HEJAR PÅ DIG!:D


                                

En ganska lugn dag!

På kemin imorse "jobbade" vi i grupper. Därefter gick vi tjejer ner till stan och åt på harmony, vilket var mycket trevligt tycker jag!:) Det gör jag gärna om!:D

På eftermiddagen så blev det en timmes franska, där vi inte heller gjorde någonting.

Nu i eftermiddag har jag varit ute med sessan och även pluggat lite!

Väldigt rolig och härlig dag!:D

Myt 1.... Magövningar får bort magfettet

Hudfettet märker ytterst lite av vad som händer i magmusklerna inunder. Intte ens 100 situps om dagen kan få magfettet att försvinna. Inte heller svälta sig till en snygg baywatch-mage fungerar.

Det enda sättet är.....
Förbränn fler kalorier än vad du äter och dricker!
Det tar på fettet över hela kroppen.
Detta kan du göra genom att konditionsträna till exempel. Löpträna, powerwalk, cykla m.m. På gymmen finns roddmaskiner som är super bra just till att träna mage och kondition.

Rätt magträning påverkar ändå hur din mage ser ut. Inte på grund av fettminskning utan på grund av hållning. Om du kan träna upp de nedersta musklerna, den övre buken, särskilt den djupa tvärmuskeln, så att den hela tiden upprätthåller din hållning kommer den att pressa in din mage och räta ut dig så att du ser smalare och hälsosammare ut - ofta blir du 3-4 cm längre.

Detta är ett litet tips på vägen!:)
Lycka till!

                                                        
                                                                        


Veckans myt...

Det finns en del myter om träning och jag hade tänkt och ta upp i varjefall fyra av dem ett par veckor framöver. Varje söndag kommer jag berätta om en myt som handlar om just olika magövningar, vilket är väldigt passande nu inför Beach 09. Detta kanske kan bli till lite hjälp för att få ut sitt max vid träningen.

Vi alla har olika mål med vår träning. Vissa vill förbränna kalorier och därmed gå ner i vikt, några vill träna för att må bra i själen och kunna slappna av och andra tränar för att lyckas bra inom sin sport och därmed kanske kunna nå toppen.
 
Alla har vi olika mål och visioner, vi värdesätter olika och det är just det som gör varje människa unik.

Dessa avslöjanden av olika myter hoppas jag skall kunna hjälpa er till en effektiv och givande träning med snabba synliga resultat!


                                                                     

En tjej med otrolig vinnarskalle och med höga mål och ambitioner. Hon bestämde sig för att bli bäst och det lyckades hon med!

Det krävs vilja och mål för att lyckas oavsett om det är viktminskning eller vinna OS-guld! 


Något att öppna ögonen för!:D

Jag skulle vilja slå ett slag för hemsidan iform.se. Den handlar om kost, träning och hälsa överlag. Är du intresserad av att springa? då kan du mäta ut på en karta var du sprungit och så räknar den ut hur lång rundan är. Den kan du då spara så att andra också kan få tillgång till din runda. Har du funderat på att ge dig ut och springa men kanske inte riktigt vet hur du ska få igång din löpning och få upp konditionen? Då finns det schema för hur du kan lägga upp din träning från vecka 1 till vecka 12, då du kan springa kanske fem km på mindre än en halvtimme.

Lite musik under löpningen kan inte heller skada. På iform.se finns olika prenumerationserbjudanden, just nu får du två tidningar och får välja mellan bl a en Mp3-spelare som ändrar tempo på låt efter den takt du springer, eller tempo på låt så att du kan bli lite sporrad. Andra funktioner som den har det är att den mäter hur långt/tid du springer och antal kalorier du förbränner. Dessa resultat kan du sedan lägga in i datorn då grafer m.m kan ritas upp.:)

Beställer du idag så får du även en DVD med 48 övningar för kroppen och en handledarbok. Du förbinder dig bara på att köpa den tredje tidningen sedan kan man avbeställa prenumerationen. Gå in på deras hemsida http://www.iform.se/ och läs hur billigt det är!:D

(P.S istället för Mp3-spelare kan du välja en pulsklocka eller ett träningssätt. D.S)


                                      

En skön helg!

Det har varit helt underbart att få vara ledig. I fredags var jag på match och igår var jag i stan och shoppade lite! härligt, härligt. Idag blev det en lång runda med Princess. Vädret var ganska konstigt, det var kallt en stund och väldigt varmt en annan!  Imorgon har jag studiedag vilket också är otroligt underbart.
Men...

På tisdag när vi kommer tillbaka så ska vi ha prov i kemi A. Fyra laborationsrapporter ska vara med, men två av dessa fyra har inte hunnit bli rättade, så jag vet ju inte om jag sitter här och pluggar in något som är fel! Det är ju ganska surt om det är liknande fel som man gör på provet. Undrar om denna svensk kommer bli irriterad då....:)


RSS 2.0