En härlig men lite haltandes dag!:P

Hade sovmorgon till halv tio idag och slutade redan klockan elva. Den enda lektion vi hade var kemilaboration, vilket inte är så ansträngade!:) Restan av dagen har gått åt till att göra läxor. Ganska bra med sådana dagar, det borde vi alltid ha! Man är mycket piggare på lektionerna och man hinner med och göra sina läxor!:) HELT UNDERBART!:D

Foten har nog inte blivit bättre. Har en bula uppe på fotryggen och kan inte vrida foten på alla håll. Som tur är så är den inte svullen. Jag trodde inte att det var så farligt faktiskt, (det är det i och för sig inte heller) men tillräckligt allvarligt för att jag ska kunna klaga lite extra!:P Skämt och sido, det gör faktiskt ont, har aldrig vrickat/stukat den så kraftigt tidigare!:)

Hoppas att ni också har haft en skön dag!:)

Imorgon blir en lång dag. Från 8:00-16:00! HEMSKT!





Ha en fortsatt skön kväll!:)

Nu sitter jag här med lindad fot!

Det är måndag den 26/1 2009 vecka 5. Endast 3 veckor kvar till lovet! Idag hade jag bestämt mig för att träna, jag vill ju komma igång med träningen och satsningen igen. Efter ungefär en halvtimme på träningen så trampar jag fel, vinglar till med höger fot, försöker få balans med vänster och trillar. Tar mig för foten av ren reflex för jag blev rädd. Min tränare kom springandes med linda men jag tyckte inte att det kändes så farligt. Träningen fortsatte men jag tog det lite lugnt. Att få av och på skon gör ont kan jag meddela och nu sitter jag här med lindad fot. Jag hoppas att det snart ska gå över. När det händer sådana saker så blir man rädd för att göra andra övningar sen som kan påverka foten.

Min tränare sa även att jag ska börja äta mer för att kunna bygga muskler, för jag är för smal för det nu. Sen jag slutade träna så har jag gått ner några kilo, men jag har bara tänkt  på vad jag har stoppat i mig. Jag har inte slutat äta. Men hur ska jag då göra? Jag äter ju redan bra, jag kan ju inte börja äta skit bara för att gå upp i vikt för det e ju inte sådan "mat" som jag behöver. Detta är ett mysterium!:P



Detta var i Italien i somras! Vi gick 40 minuter varje dag bara för att köpa billigt vatten!:D
Jag ser verkligen ut som en riktig turist!:D

Ha en skön kväll och en bra dag imorn!
Godnatt och sovgott!

Nu börjar stressen igen!

Har fått extremt mycket och göra! Allting bara faller över en. Tänk om Turning Torso rasat, hur fruktansvärt hade inte det varit?! Ungefär så känns det nu. den 4:e februari ska jag ha ett matteprov, två dagar senare har jag ett franskprov och en svenskbok på 350 sidor som ska vara utläst, den 12:e har jag ett kemiprov på 3 kapitel och dagen efter har jag ett föredrag i svenska som ska vara på tio minuter, vilket är ganska länge när man håller ett helt eget föredrag. Den 25:e är det dags för ett biologiprov och 6 dagar senare ska ett genetikarbete vara klart och redovisas!

Jag blir knäpp på alla dessa läxor, prov och arbeten! Det snurrar bara runt i huvudet för tillfället! Var ska jag börja????

                                                                                
Såhär känns det nu! Ett STORT frågetecken tar upp all plats i hjärnan!

MÅL - det viktigaste som finns!

Att ha mål är något av det viktigaste som finns! Utan mål kan det bli svårt att ta sig fram och överhuvudtaget lyckas med sina delmål. Igår fick vi höra om att treorna jobbade med sina projektarbeten så vår lärare berättade lite om vad det innebär. Då började min hjärna arbeta direkt så nu har jag och Hanna en väldigt bra idé om hur vi vill att vårt projektarbete ska vara och framförallt redovisas. När jag började på högstadiet, redan i sjuan, så kollade jag upp olika gymnasielinjer och skolor. Nu, så har jag börjat och kolla på olika yrken, högskolor och universitet. hela tiden har jag någonting att se framemot och plugga till. För tillfället vill jag läsa till forskare inom läkemedelsbranschen detta gör så att jag orkar plugga och kan se det positiva som alla ämnen kan ge mig inom min fortsatta framtid som exempelvis forskare. Engelska är inte mitt favoritämne längre, tidigare var det det, men inte nu längre. Det finns olika anledningar till att jag har tappat intresset för just engelska, och detta har påverkat mig så att resultaten inte blir så bra eftersom mitt självförtroende har minskat enormt just i det språket. Men nu när jag vill läsa till forskare så är det ju viktigt med engelska och detta har då gjort att jag försöker att se det positiva i språket, så då kan jag ju hoppas på att resultaten på proven också kommer att bli bra i förtsättningen!:)  

Tänk på att ha mål - en framtid!
Detta underlättar enormt! JAG LOVAR!:D


Snart är det kudden för min del...!

Att vara i skolan i åtta timmar tar stryk på en. Dessutom har man ju flera timmar hemma också med skolarbete. Denna dagen har varit lång men det känns väldigt skönt eftersom att jag har hunnit med väldigt mycket. En ännu bättre grej som vi fick veta idag är att vi börjar 12.40 på torsdag och slutar 13.40!:) Det känns ganska onödigt att gå en timme men man kan ju inte klaga när man får börja senare. På måndag och tisdag i nästa vecka så slutar vi 13.40 då också istället för klockan 16.00 som vi annars brukar sluta! DETTA ÄR HELT UNDERBART!:D

Nu är det inte många dagar kvar tills att de individuella valen skall vara klara. Själv vet jag vad jag vill men det behövs tydligen andraval också. DUMT! Jag vill ju bara ha spanska steg två, inget annat. Men det löser sig nog! Lärarna brukar ordna så att man få ut det bästa av sin utbildning och blir nöjd. Det är ju trots allt vår framtid det handlar om!:)

Ha en skön kväll och en bra början på morgondagen!:)

Skolmaten tar stryk av finanskrisen!

Fick veta idag att fil och flingor inte längre får serveras i skolan. Detta är tydligen något som kommer från kommunen. Tidigare har vi haft en vanlig maträtt, vegetariskt och fil med flingor, men tyvärr så tar dem bort den ena "rätten". Skolmaten kan man ju inte kalla särskilt exklusiv. Vi i skolan och pensionärerna som inte har gjort något som har skadat någon/något har sämre mat än fångarna i fängelsecellerna. Är det rättvist? Vi sliter i skolan för att ta in så mycket kunskap som möjligt för att kunna få samhället att fungera senare i livet när det blir vår tur att ta över all försörjning. Men vi ska belönas med mat för mindre än sex kronor per dag! SNÄLLT!

Alla vill att ungdomarna ska äta och att dem ska äta näringsriktig mat. Men varför serveras då inte det i skolorna? Ingen kan komma och säga till mig att den maten vi äter i skolan är näringsriktig. Allt är färdigmat, till och med potatisen är konserverad. Det är ett tjockt skal runt potatisen precis som om den inte är skalad, men det skalet som är där har redan blivit skalad en gång! Visst låter det inte särskilt aptitligt? Köttet smakar gummi och är lika segt som det smakar. Är det falukorv och potatismos så är det vegetariska potatisgratäng med några få tomatskivor på. Det är väl ändå inte kolhydraterna man ska förändra? Inte vad jag har fått lära mig under mina 16 år ivarjefall. Salladen är verkligen inte näringsriktig (även om många tror det) men den salladen vi får så som salladsblad, gurka, tomat och pizzasallad innehåller inte en ända vitamin eller mineral. Det är endast vatten som den är uppbyggd av!

Hur ska alla de ungdomar få näringsriktig kost som inte äter ordentlig mat på kvällen utan endast mackor till kvällsmat? Många tar skollunchen som dagens huvudmål, men ändå äter dem inte i skolan på grund av att maten smakar hemskt!
Det förstår jag, för jag själv äter inte mycket i skolan, som tur är så äter jag på kvällen men det är ändå inte bra att maten är så dålig så att man inte vill äta. Ska vi kunna prestera bra på sju timmars lektioner under dan så räcker det inte bara med den frukost klockan sju på morgonen. Kroppen behöver en påfyllnad för eftermiddagspassat för att överhuvudtaget orka lyssna på läraren de övriga timmarna av skoldagen!

Hoppas det finns fler som tycker som jag! Det verkar inte som att kommunen har förstått det ivarjefall. De borde väl själva märka och höra att vi i skolan inte äter. Men men, dem har ju i och för sig gått ut skolan och tycker kanske inte att de behöver bry sig mer om det! Eller den här teorin "dem ska inte ha det bättre än vad vi hade det"! Däremot så kan man kanske sänka matkostnaden för fångarna för dem ska inte ha bättre kost än vad vi får! Då blir det automatiskt mer pengar över till oss i skolmiljön och de stackar pensionärer som har slitit under hela sitt yrkesverksamma liv!



Ser det gott ut tycker ni??


Hittade något intressant idag...

Som ni kanske läste i förra inlägget så funderar jag på att klippa mitt hår kortare för att framhäva lockarna ännu mer. Idag så hittade jag en hemsida som ger en massa bra tips på hur man kan få sitt lockiga hår fint och friskt. Jag har inte själv testat något av det än, men om man tittar på bilderna där så verkar det som att det fungerar. Det enda jag är lite misstänksam till är att man inte ska använda schampo, blir håret verkligen rent ändå??

Hemsidan är http://www.lockig.se/
Gå in och kika det finns säkert något intressant och testa!:D

En annan forumsajt som verkar intressant är http://www.lockigt.com/.


Kort eller långt....

Jag har fått en idé, men vet inte riktigt om det är rätt. Tror ni att jag hade passat i "kort" hår? Jag menar inte extremt kort utan bara en liten bit över axlarna. Min tanke är att få fram ännu fler lockar än vad jag redan har. Men vad tycker ni? Och hur tycker ni isåfall att det ska se ut? Ett svårt beslut, men har jag tur så växer håret ut igen om jag inte skulle bli nöjd!:)
Ni får även ge mig några tips på hur man kan framhäva sin lockar ännu mer!:)


Allt snack om gymnasiet...

På nyheterna nu på morgonen så tar dem upp skolor där eleverna inte har fått jobb förrän fem år efter gymnasiet. Det var linjer såsom barn och fritid, hotell och resturang, bygg med flera! Självklart kan det var så att det är fel på utbildningen, men man bör faktiskt tänka lite på att det beror lite på sig själv också. Det kan vara så (det behöver inte vara det) att de inte har sökt några jobb direkt efter. En annan faktor kan vara att de är så små kommuner att det inte finns så stor marknad för exempelvis byggnadsbranschen. Då ska man kanske ta och fundera lite på att flytta till en större kommun. Ingenting kommer till en på ett silverfat. Man måste hela tiden kämpa hårt för att lyckas!

Individen har ett stort ansvar när det gäller utbildning. Skolan finns bara där för att leda en framåt. Men man måste själv kämpa, själv vara intressarad och ta reda på fakta som är intressant för ens inriktning. Har man inte intresset kan det vara omöjligt att lyckas! Viljan måste finnas, annars blir inte resultatet bra!

Välj program efter hjärtat! Det blir alltid det bästa!


Språkkunnig värld!

Ja, då har man varit i skolan 2 dagar! Det räcker länge och väl, hade varit ganska skönt om man bara hade gått 2 dagar varje vecka. Men men, nu är det som det är, och det är bara att göra det bästa av situationen. Fredagarna har blivit språkdagar, engelska, franska och svenska. En ganska lugn dag måste jag säga. Nästa läsår blir det ytterligare ett språk för min del, ska nämligen läsa spanska steg 2. Det är ett mycket roligt och enkelt språk. Alla ord uttalas som dem skrivs och skrivs som dem uttalas! Väldigt praktiskt. Orden är dessutom likt både svenska, engelska, franska och även tyska har jag hört. Som ni läser så är jag en språkmänniska och går naturvetenskapligt program. Alla mina poäng till individuella val och hundra poäng av mina valbara kurser ska jag använda till språk. Jag ska fortsätta att läsa steg 4 i franska (läser för tillfället steg 3), spanska steg 2 och kanske steg 3 om jag kan välja det som I-val, likaså danska steg 1 om det går att välja till årskurs 3. Jag älskar språk och tycker att det är väldigt bra att kunna! Det underlättar så otroligt mycket när det gäller att kommunicera med andra nationaliteter!


Satsa på språk - det kanske kan minska alla konflikter i världen, vem vet...??
Hade alla intresserat sig mer för språk så hade vi förhoppningsvis fått svar på denna frågan!:)
Så våga satsa! Bättre sent än aldrig!:D




Au revoir!
Adios!
See you later!
Ses sen!


Intro av Kemi!

Det var hemskt att stiga upp imorse. Klockan ringde 5.45, men snoozade till 5.57 då jag var tvungen att börja dagen! Efter att ha varit vaken nästan hela natten kände jag mig trots allt väldigt pigg. Skolan startade klockan 8 med gymnasiets första kemilektion. Väldigt roligt måste jag säga!:) Eftersom att jag är inne på att utbilda mig inom just forskning på läkemedel så kommer jag ju komma i kontakt med väldigt mycket kemi i framtiden!:) Det roligaste är att laborera och se allt som kan hända!:D Vi fick i läxa att skriva en laborationsrapport till måndag på hur man använder brännaren. Så skolan har dragit igång direkt! Fick även veta att vi ska börja på kapitel 1 i boken på måndag och göra klart hela det på en vecka! Kan berätta att det är ungefär 25 sidor! Vilket är ganska mycket för att bara ha en vecka på sig! Vet dock inte än om det blir prov, men hoppas verkligen inte det! Är inte riktigt i provfas än.

Tränade också idag. Det var väldigt roligt! Nu har jag snart kommit halvvägs med min rutin (dock inga armar fortfarande) men det är på gång!:) Mitt under träningen kände jag mig febrig, var knallröd i ansiktet och kände mig lite yr. Forsatte ändå att hoppa för att se om det skulle bli bättre, men det blev det inte! Struntade i det också och fortsatte köra tills att träningen var slut!:D Det är inte bra och det vet jag, men trodde inte att det var så farligt.

Nu sitter jag här med huvudvärk, illamående, förkyld, fryser och är varm omvartannat m.m! Träningen körde igång hela förkylningen, men jag hade ivarjefall kul!:D

Ni får ha en mysig kväll och härlig början på morgondagen!:D

 

Detta är jag på tävlingsgolvet i tyskland februari 2008! Oförglömlig upplevelse! Min bästa tävling än så länge!:D


Nya krafter!

Nu har det nya året dragit igång och man har fyllt sig med ny frisk energi. Jullovet har varit helt underbart. Själv har jag bara tagit det lugnt och gjort saker som har fallit mig in. Ingen långtidsplanering har det blivit utan har tagit varje dag som den kommit. Måste säga att det har varit en helt otroligt skön känsla. När det är så lugnt, det är då man tycker det är kul att plugga. Hade det varit detta lugn alltid så hade alla människor mått väldigt bra! Alla hade haft ambitionen att göra sitt bästa. Själv har jag ju ett huvud som säger att jag alltid måste göra mitt bästa även när dem jobbiga stunderna infaller. Men jag tror säkert att där är många som mår så dåligt att de bara släpper allt och det är väldigt synd! Samhället behöver varenda kraft som finns!

Med allas hjälp skapas ett lugnt och harmoniskt samhälle!!


Nu är det ett nytt år, lämna allt jobbigt bakom sig och ta emot alla nya projekt med glädje! Allt som redan är gjort kan inte göras ogjort, så nu är det bara att blicka framåt istället!




När man var såhär liten då tyckte man allting var roligt och spännande! Allt var nytt, mycket av det man såg, såg man för allra första gången! Vilken härlig känsla det måste vara! Hoppas få denna känsla tillbaka detta år! Det kan ju inte vara omöjligt!:)

Mitt motto är som sagt: "Ingenting är omöjligt!"

När denna bilden blev tagen var jag endast 4 dagar gammal!

Ha en fortsatt mysig kväll!

RSS 2.0