Cineteket, vilken upplevelse!:D

Jag, mamma och Stefan var på Cineteket i Ystad där de spelar in Wallanderfilmerna, Morgan Pålsson, Den bästa av mödrar etc. Vi kom dit klockan elva och var med på guidningen:) En tjej berättade om hur de jobbade, filmerna och helt enkelt hur det gick till att göra en film. Hon avslöjade en hel del intressanta fusk!:D

Vi fick se Wallanders polisstation, lösa kroppsdelar och kikat in på Kurt Wallanders kontor. De hade även en utställning där det fanns TV-skärmar med olika skådespelare som berättade om deras yrken, regissör, scenograf etc. Hur det gör så att det ser ut som att hundar pratar. Man fick även testa och bli trickfilmad och göra sig osynlig. De hade en liten suvenirshop där de sålde filmer och andra småsaker, även ett café fanns där.

Det var mycket intressant och få se hur film blir till. När man ser filmen på TV ser det så enkelt ut men i själva verkligheten vid tillverkningen/skapandet så ligger det hårt jobb bakom. Många personer med olika kunskaper hjälps åt för att få till det allra bästa och de har ju faktiskt lyckats bra.

Tjejen som visade oss runt jobbar med att ordna rekvisita, ta hand om skådespelarna när de landar på flygplatsen och hjälper till lite överallt. Hon tar även hand om journalister som kommer dit för att skriva om de kommade filmerna.

Tyvärr fick vi inte se den riktiga studion för de håller på att spela in den brittiska varianten av Wallander, men i ett hus intill den riktiga studion hade de byggt upp hela polisstationen.

Hela besöket var mycket intressant! Jag tyckte det var otroligt roligt! Blev väldigt intresserad av att ta reda på vad det finns för roliga och spännande yrken inom film och TV, man vet aldrig vad jag väljer i slutändan....:D

Är ni i Ystad i sommar så passa på att åka till Cineteket. Det är en riktigt rolig upplevelse!:D


                                                 
                                                                   Bild hämtad från google, sökord: Wallander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0