Vilket liv!

Skola, skola, skola! Jag hatar det för tillfället. Har för mycket att göra, detta är inte realisktiskt. jag förstår inte hur det kan va en sådan skillnad på natur och samhäll. Vi på natur går till klockan 16:00 nästan varje dag och dessutom har skitmycket att göra hemma. En heltidstjänst i skolan och sedan en halvtidstjänst hemma på kvällen! Vi jobbar längre än vad dem gör som har ett jobb. Dem har dessutom regler som säger att dem max får jobba ett visst antal timmar, men har vi det? Svaret är NEJ, det har vi inte. Vi ska bara producera, producera och producera! När det gäller samhäll så slutar dem aldrig 16:00 endast en dag kanske, och dem börjar inte 8:00 särskilt ofta, sen har dem ändå inga läxor! Dem har dessutom långa håltimmar! Hur går detta ihop? Detta är sjukt! Så orättvist så det finns inte! Samhäll och natur ska vara likvärdiga när det gäller upplägg, det enda som skiljer de åt är ämnena! Samhäll har SO och språk, medan natur har NO och matte! Inget annat ska skilja. Språk och SO är inte enklare än vad NO och matte är!

Dessutom så inför politikerna att det ska bli svårare att kompletera efter gymnasiet bara för att det inte ska bli så orättvist inför högskolan. Detta innebär att man hela tiden måste prestera sitt bästa under gymnasiet och det finns ingen möjlighet att misslyckas för gjort är gjort, och det går inte att förändra. Jag anser, att ska man göra en sådan förändring så får man se över hur det är under dessa tre gymnasieåren, för det har politikerna fullständigt struntat i! Man kan inte ha så här mycket för man hnner inte fördjupa sig i ämnena, bli intresserad eller överhuvudtaget få det till att fastna i hjärnan!
 
Man kan inte införa beslut utan att tänka igenom ända in på djupet och alla vägar beslutet anknyter till!

Beslutet är jättbra, och visst så blir det mer rättvist, men upplägget under gymnasieåren måste förändras! DET ÄR ETT MÅSTE! Det fungerar inte i längden!


                                                              

Kommentarer
Postat av: Anonym

Helt rätt! Dom kom med en ny plan men fullföljde bara halva och tänkte inte på konsekvenserna.

2009-02-08 @ 21:14:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0