Skolmaten tar stryk av finanskrisen!

Fick veta idag att fil och flingor inte längre får serveras i skolan. Detta är tydligen något som kommer från kommunen. Tidigare har vi haft en vanlig maträtt, vegetariskt och fil med flingor, men tyvärr så tar dem bort den ena "rätten". Skolmaten kan man ju inte kalla särskilt exklusiv. Vi i skolan och pensionärerna som inte har gjort något som har skadat någon/något har sämre mat än fångarna i fängelsecellerna. Är det rättvist? Vi sliter i skolan för att ta in så mycket kunskap som möjligt för att kunna få samhället att fungera senare i livet när det blir vår tur att ta över all försörjning. Men vi ska belönas med mat för mindre än sex kronor per dag! SNÄLLT!

Alla vill att ungdomarna ska äta och att dem ska äta näringsriktig mat. Men varför serveras då inte det i skolorna? Ingen kan komma och säga till mig att den maten vi äter i skolan är näringsriktig. Allt är färdigmat, till och med potatisen är konserverad. Det är ett tjockt skal runt potatisen precis som om den inte är skalad, men det skalet som är där har redan blivit skalad en gång! Visst låter det inte särskilt aptitligt? Köttet smakar gummi och är lika segt som det smakar. Är det falukorv och potatismos så är det vegetariska potatisgratäng med några få tomatskivor på. Det är väl ändå inte kolhydraterna man ska förändra? Inte vad jag har fått lära mig under mina 16 år ivarjefall. Salladen är verkligen inte näringsriktig (även om många tror det) men den salladen vi får så som salladsblad, gurka, tomat och pizzasallad innehåller inte en ända vitamin eller mineral. Det är endast vatten som den är uppbyggd av!

Hur ska alla de ungdomar få näringsriktig kost som inte äter ordentlig mat på kvällen utan endast mackor till kvällsmat? Många tar skollunchen som dagens huvudmål, men ändå äter dem inte i skolan på grund av att maten smakar hemskt!
Det förstår jag, för jag själv äter inte mycket i skolan, som tur är så äter jag på kvällen men det är ändå inte bra att maten är så dålig så att man inte vill äta. Ska vi kunna prestera bra på sju timmars lektioner under dan så räcker det inte bara med den frukost klockan sju på morgonen. Kroppen behöver en påfyllnad för eftermiddagspassat för att överhuvudtaget orka lyssna på läraren de övriga timmarna av skoldagen!

Hoppas det finns fler som tycker som jag! Det verkar inte som att kommunen har förstått det ivarjefall. De borde väl själva märka och höra att vi i skolan inte äter. Men men, dem har ju i och för sig gått ut skolan och tycker kanske inte att de behöver bry sig mer om det! Eller den här teorin "dem ska inte ha det bättre än vad vi hade det"! Däremot så kan man kanske sänka matkostnaden för fångarna för dem ska inte ha bättre kost än vad vi får! Då blir det automatiskt mer pengar över till oss i skolmiljön och de stackar pensionärer som har slitit under hela sitt yrkesverksamma liv!



Ser det gott ut tycker ni??


Kommentarer
Postat av: mimmismriko.blogg.se

fick också reda på det idag !? så jävla dåligt, det är omöljigt att man ska gilla allt de serverar varje dag, det är därför det allternativet fanns, så att man kan ölverleva en åtta timmars dag i skolan!så jäkla dyrt kan det inte vara med lite filmjölk! Precis va fan ska vi sitta här och vara duktiga för, vi kan väl gå och mörda någon så får vi bättre käk! aah, blir irriterad på det korkade samhället ibland :P

2009-01-13 @ 17:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0