Quinoabullar med spenat (9 st)

        

Näringsinnehåll 175 g/bulle


Energi            371 kcal

Fett                9,9 gram

Protein           25,4 gram

Kolhydrater   44,1 gram

  

                 

100 g babyspenat

Havssalt och svartpeppar

1 tsk olivolja

2 dl naturell yoghurt

1 msk olivolja

2 dl vatten

25 g jäst

500 g quinoamjöl och lite till utbakningen

50 g skalade och osaltade pistagenötter


Skölj, rensa och torka spenaten. Viktigt att den är ren och torr!

Lägg den i en kastrull med lite salt, peppar och en tsk olivolja. Lägg spenaten i en sil när den har reducerat och samlat sig i botten av kastrullen, och krama ur det mesta av vattnet. Mixa spenaten med yoghurt, olivolja, blanda med jäst upplöst i 37-gradigt vatten. Sikta mjölet, tillsätt pistagenötter och rör runt ordentligt till en smidig deg. Lägg degklumpen i en skål, ställ den ljummet för att jäsa med en fuktig handduk i drygt en timme. Forma degen till nio bullar, lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och låt de efterjäsa med samma handduk över. Behöver inte vara fuktig denna gång. Ställ plåten i rumsvärme i en halvtimme. Grädda bullarna i 200 grader i 15 minuter.


www.iform.se


Kommentarer
Postat av: mimmi

babyspenaten låter läskig haha, men ska väl inte säga något försen jag testat! Jag har hittat sjukt många roliga recept! ska testa allt nu till sommaren, när man har tid ;) <3

2009-05-20 @ 23:04:07
URL: http://mimmismriko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0